Targroch Mąka migdałowa 250g

  • Obserwuj produkt:
  • Dodaj recenzję:
  • Producent: TARGROCH
  • Kod producenta: 5903229003065
  • Dostępność: Dostępny Dostępny

  • Historia ceny
  • Cena katalogowa: 19,00 zł
  • (Cena katalogowa netto: 18,10 zł)
  • Rabat: -0,95 zł
  • (Rabat netto: -0,90 zł)
  • Cena netto: 17,19 zł 18,05 zł
  • szt.

Zamówienie realizujemy w momencie zaksięgowania płatności. Możliwość wyboru płatności przelewem, lub ewentualnie za pobraniem InPost.

 

 

 Wszyskie treści udostępnione na stronie mają charakter wyłacznie informacyjny oraz edukacyjny i nie stanowią porady lekarskiej. Opis jest jedynie informacją o substancjach i ich możliwościach zastosowania na podstawie profesjonalnej literatury zielarskiej, a także dostępnych informacji pozyskiwanych w prasie oraz internecie.  Materiał nie stanowi opisu suplementu diety, ani innego produktu zawierającego opisane składniki.Treści te nie mogą być wykorzystywane jako porady zdrowotne.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Targroch Mąka migdałowa 250g

 

MĄKA MIGDAŁOWA

Mąka migdałowa, to alternatywa dla tradycyjnej mąki w słodkich wypiekach. Swoją niezwykłą popularność zawdzięcza przede wszystkim wspaniałemu, słodkiemu smakowi i bogatemu aromatowi. Uzyskiwana przez zmielenie całych migdałów, pozbawionych brązowej skórki. 

Mąka migdałowa, jest źródłem białka, licznych węglowodanów, minerałów i witamin. Bogata w wapń, potas, cynk, magnez oraz miedź. Mąka migdałowa, zawiera również witaminę E, witaminy z grupy B, w tym witaminę B1 i B2 oraz witaminę PP.

Dzięki wysokiej zawartości łatwo przyswajalnego białka, mąka migdałowa jest niezwykle pożywna i sycąca.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

  • Wartość energetyczna - 2393KJ/572kal 
  • Tłuszcz - 52 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,74 g
  • Węglowodany - 20,05 g, w tym cukry - 4,2 g
  • Błonnik - 12,9 g
  • Białko -  20 g
  • Sól - 0,04 g
 
 

Zastosowanie

Mąka migdałowa jest bardzo łatwa w użyciu. 1 szklanka odpowiada 1 szklance tradycyjnej mąki. Idealnie nadaje się do domowych wypieków babeczek, słodkiego pieczywa, naleśników czy muffinek. Mąka migdałowa, nie nadaje się natomiast do wypieku tradycyjnego pieczywa. Jej zastosowanie wymaga też odrobinę dłuższego pieczenia, nadaje jednak wypiekom dużej delikatności.

 

Kraj pochodzenia surowca; USA

Waga; 250 g

Producent; Targroch

Informacje o bezpieczeństwie produktu Informacje o producencie


Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.