Babcianki to cieniutkie wafelki z pieca wypiekane na suchej płycie bez stosowania zbędnego tłuszczu. Okrągłe, chrupiące ciasteczka stanowią idealną przekąskę. Nie zawierają cukru, barwników i spulchniaczy.
mąka pszenna, olej roslinny, cebula suszona (3%), mleko w proszku, ser żółty (1%), naturalny barwnik:beta- karoten, jaja w proszku, sól, czosnek, pieprz, papryka, kminek, lecytyna sojowa, spulchniacze: węglan sodu.
W 100 g:
- Wartość energetyczna 1840 kJ/437 kcal
- Tłuszcz 14,74 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2 g
- Węglowodany 67,5 g
- w tym cukry 1,8 g
- Błonnik 6,6 g
- Białko 12 g
- Sól 1,74 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Do bezpośredniej konsumpcji.