NOW Kwas Kaprylowy, Caprylic Acid- 600mg 100kaps.

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: dS_4071
  • Producent: NOW FOODS
  • Dostępność: Dostępny Dostępny
  • szt.
  • 69,00 zł

KWAS KAPRYLOWY ( CANDIDA )
600 mg  
100 kapsułek



Kwas Kaprylowy to nasycony kwas tłuszczowy, który ma pochodzenie zwierzęce (występuje np. w łoju kóz, owiec) lub roślinne (występuje m.in. w oleju kokosowym i palmowym). Kwas Kaprylowy ma silny aromat, jest więc chętnie wykorzystywany w kulinariach. Dzięki niemu niektóre lody, sery czy puddingi otrzymują specyficzny zapach. Czasem Kwas Kaprylowy jest też stosowany w piekarnictwie oraz do wytwarzania cytrusowych sztucznych aromatów. Najważniejsze jest jednak jego zastosowanie w ziołolecznictwie. Ponieważ Kwas Kaprylowy jest preparatem w 100% naturalnym – jest bezpieczny dla zdrowia i ma dużo niższą cenę niż leki syntetyczne o podobnym działaniu.

 

 Kwas Kaprylowy to przede wszystkim niezawodne narzędzie do walki z drożdżakami candida albicans oraz innymi grzybami i drobnoustrojami. To świetny środek na różnego rodzaju grzybice – zwłaszcza te lokujące się w układzie pokarmowym. Drożdżaki candida albicans, które zaczną się niebezpiecznie namnażać w organizmie, uniemożliwiają prawidłowe wchłanianie się substancji odżywczych w jelitach. Kwas Kaprylowy przywierając do ścianek drożdżaków powoduje ich rozpad, dzięki czemu oczyszcza jelita i cały przewód pokarmowy.

 

Kwas Kaprylowy przyczynia się do przywrócenia równowagi mikroorganizmów w jelicie grubym. Niszczy szkodliwe bakterie, ale jednocześnie nie hamuje namnażania się tych korzystnych. Kwas Kaprylowy stosowany razem z wapniem, magnezem, cynkiem, potasem, wykazuje dodatkowe działanie przeciwzapalne i przeciwbiegunkowe. Przyspiesza regenerację nabłonka jelita grubego i wspiera leczenie zespołu jelita drażliwego. Kwas Kaprylowy to zbawienie w przypadku owrzodzeń jelit, stanów zapalnych w jelitach i w zaburzeniach wchłaniania w przewodzie pokarmowym.